Doar o zi…

Azi e o zi. O zi. Doar o zi… Ca toate altele de altfel… Doar că azi e mai pustiu, sunt mai pustiu ca oricand, iar ploaia nu incetează. Ma intreb ce rost au toate in lume; dar sunt constient ca raspunsul este acelasi intotdeauna: “pentru ca”. Ce simplu pare totul! O existenta atat de efemera si totusi simt cum lumea intreaga s-a asezat pe umerii mei. Dar, cu toate ca port pe umeri un univers intreg, sufletul mi-e uşor; ca si cum n-ar fi. Si, pentru ce ar fi? Pas cu pas ma pierd tot mai adanc pe aleile tot mai intunecate ale existentei mele si totusi nu incetez sa privesc inainte, sperand ca soarele va veni odata si pe strada mea.

Timpul e ireversibil, iar totul are un sfarşit, eu nu sunt decat “ceva”, asteptand un final ce probabil nu va intarzia sa vina.

“Omul e supus greselii”, a spus odata un om ce a fost intr-adevar CINEVA. Dar nu e decat o scuza, pentru ca, pe pamantul acesta e multă lume, si extraordinar de putini oameni; si acestia se pierd si ei, treptat, in multime.

De ce e totul atat de dificil? De ce noi, ca fiinte, nu putem stopa suferinta, durerea, propria noastra poveste de durere? Insa nu e totul decat o perspectiva, nu o drama existentiala, nu o tragedie, nici măcar o piesa de teatru. Iar fericirea este atat de amara, atat de usor de gasit, si totusi atat de greu de gasit, si totusi atat de greu de căutat; “Fericirea nu este decat un episod trecator in marea drama a durerii”. Ciudat… iar ma pierd in ganduri… “Vine o zi când se va sfârsi”, zise Dan Bittman; care este acea zi tine nu atat de karma, cat de noi insine. Tot ce nu pot să uit este că “si totusi există iubire, si totusi exista blestem… dau lumii, dau lumii de stire: iubesc, am curaj si ma tem”.

22.09.2005

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: