“Afaceri” / scheme piramidale – adresate fraierilor tentati de castiguri iluzorii!

Mega-escrocheriile populare, practicate la inceputul anilor ’90 pe calapodul afacerilor de tip CARITAS, GERALD sau PHILADELPHIA, au fost reinviate. Azi, mecanismul lor este insa mai elaborat. Jocurile de intrajutorare nu mai vizeaza persoane cu venituri modeste, ci clienti de lux, prosperi oameni de afaceri, vedete de televiziune, medici, magistrati ori sportivi, toti avand acelasi numitor comun: conturi grase. Familiile si apropiatii acestora sunt ademeniti, la randul lor, intr-un circuit perfid. Li se promite includerea in proiecte de afaceri spectaculoase – cu circuit inchis, exclusiv pentru membrii cluburilor -, vacante exotice si, dincolo de orice altceva, castiguri fabuloase.

Inspectoratul General al Politiei Romane a lansat un avertisment cu privire la extinderea alarmanta a acestor retele de intrajutorare, in fapt escrocherii „cu staif“. Intr-un comunicat al MAI se arata, astfel, ca „activitati de tipul asa-ziselor jocuri sau circuite financiare de tip piramidal, sub diferite forme de organizare si desfasurare (DELPHIN, SOCIETY CLUB, etc.)“ au impanzit Romania. Din verificarile Politiei, aceste afaceri de tip CARITAS sunt „activitati de natura celor interzise, conform Legii nr. 650/2002 privind comercializarea produselor si servi-ciilor de piata si H.G. 251/ 1999 privind autorizarea jocurilor de noroc“.

Inainte de a intra intr-un asemenea cerc vicios, pagubos si fraudulos acceseaza mai intai urmatoarele 3 link-uri si documenteaza-te, iar daca tot mai vrei sa te sacrifici, inseamna ca ori esti prost ori esti prost:

http://www.rodsa.ro/scheme.htm

http://www.gazetanord-vest.ro/arhiva/2004/septembrie/4sept/index_files/page0005.htm

http://rodsa.blogspot.com/2006/03/prin-ce-se-deosebete-o-afacere-legal.html

P.S.

1. In caz de greturi si alergii la astfel de persoane care incearca sa te ademenasca cu asa ceva, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru – cinci lamii pe ora.
2. Pentru cei care au fost pacaliti cu asa ceva am un mesaj pentru ei: din totdeauna domnia si prostia se platesc !

Sincer, cand vad atata credulitate… sa nu zic altceva, va rog sa ma scuzati, ma gandesc ca mare-I Gradina Domnului!

Dedic aceste randuri, unei oarecare Andra cu expresii de impresar si impresii de incult!

1 Responses to “Afaceri” / scheme piramidale – adresate fraierilor tentati de castiguri iluzorii!

  1. elena spune:

    mare …mare ….si multi au sarit si gardul :)))))) cunosc persoane care chiar au crezut ca se umplu de bani in felul asta …

Lasă un comentariu