Saptamana Mare!

Ce-i drept am stat si m-am gandit inainte de a pune titlul acestui articol… Dar totusi ca sa atrag atentia despre ce voi vorbi, a trebuit totusi sa-i dau denumirea populara din popor, Saptamana Mare. Pentru altii e o saptamana a ifoselor, a modei, a petrecerilor, betiilor, furtului, manipularii maselor de oameni (ex: vezi scena politica) iar lista poate continua.

As putea sa argumentez fiiecare speta insa din lipsa de timp ma voi rezuma totusi la una singura, un exemplu banal pe intelesul oricarui taran, cred eu… Acum sper sa nu supraapreciez pe nimeni… Si acum vine explicatia si simultan nedumerire pentru mine: daca de la Craciun (si inainte, dar ala a fost ultimul post 😀 ) si pana acum ai fost o scarba de om, crezi ca pentru o saptamana de post – tinut dintr-un snobism neinteles – Cel de Sus o sa-ti ierte pacatele? Unii tin postul doar ca e la moda. Tin doar un post culinar de o saptamana pe parcursul careia poftesc la diverse bucate („bai, ce as manca acum niste friptane… dar nu pot, ca sunt in POST!), injura de toti sfintii si de toate sarbatorile (ai observat ca exista injuratura „Pastele Ma-tii”? de ce nu exista si „Craciunu’ Ma-tii”?) si se f*t in draci de zici ca-s iepuri. E doar un exemplu banal, pentru intelesul tuturor, mai ales al celor care se simt cu musca pe caciula…

Totusi, e o saptamana in care trebuie sa cugetam mult la ceea ce am facut in ultimul an, sa ne gandim la ce lucruri bune am facut, sa incercam sa fim putin mai aspri cu noi, sa renuntam la anumite obiceiuri zilnice si sa pastram macar o parte din timp pentru a reflecta la noi… intr-un cuvant sa ne pregatim sufletul pentru a putea primi bucuria Invierii.

Aceasta sarbatoare trebuie sa ne ajute sa ne curatim si sa renastem sufleteste! Cred ca in aceasta saptamana trebuie sa reflectam asupra celor mai grele probleme care ne macina, sa incercam sa gasim o rezolvare si o data cu duminica noaptea, o data cu primul “Hristos a Inviat”, sa fim impacati cu noi insine, sa credem in deciziile pe care le-am luat si sa luptam sa facem ceea ce ne-am propus.

E un timp prielnic sa ne incredem mai mult in Dumnezeu si sa luptam cu ajutorul lui in orice problema… Credinta nu trebuie sa se piarda niciodata… la fel cum…

“Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. DRAGOSTEA NU CADE NICIODATA.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: