Din dragoste…

Bunul meu prieten sufera din dragoste. Vorbeste mult despre Ea, a slabit, e nervos, nedormit si trist. Doar undeva, in spatele fruntii, ii mai ard ochii ca doua candele, in rest pare ca se stinge asemeni unui chibrit in furtuna. E una dintre acele povesti imposibile de iubire cu doi oameni care nu vor putea fi niciodata impreuna, desi nu-i desparte nici Oceanul, nici moartea, ci viata cu toate compromisurile si blestemele ei. Si, pentru ca nu poate fi cu Ea, acum si niciodata, bunul meu prieten sufera din dragoste.

Unde sunt lungile noastre seri in care vorbeam cu detasare si doar un pic, un pic de nostalgie despre adolescenta nascatoare de suferinta, amor si suferinta din amor? Unde sunt rasul, cheful? Le-au luat locul nesfarsitele taceri abia punctate, din pahar in pahar, in adanci oftaturi si priviri infipte in pamantul care soarbe insetat stropii varsati in amintirea Ei. Cumplit sufera…

Ceva, o forta nestiuta, l-a impins departe de toate problemele lumii. Ii e totuna daca e noapte sau zi, rosu sau verde, apa sau tarm. Merge si plange, vorbeste si rade, canta si urla, si toate in acelasi timp. Deschide mail-ul ca un loz in plic, doar, doar s-o ivi norocul vreunui semn de la Ea, blestemata tacerea telefonului si implora soarta sa-i aduca in nari mirosul femeii iubite.

Nu vede filme, nici alte femei, fumeaza mult, mai mult, tot mai mult…

Bunul meu prieten sufera din dragoste. E ciudat si teapan ca un fluture cap-de-mort incremenit in insectar.

Ar face gesturi nebunesti, ar fugi in lume, si-ar vinde fratii, prietenii si locul din Rai. E pierdut! Se vrea barbatul unei singure femei si, desi stie ca n-o va avea niciodata, e incapabil s-o insele. Prostul de el, a uitat gustul dulce-acrisor al amorului de-o noapte, hazul nebun al aventurilor povestite la lumina sticlei de vin, libertatea lui cu care facea si pe altii sa se simta mai departe liberi. E pierdut!

Sufera din dragoste si il privesc atent, ca pe relicva unui fost imperiu. Prin el se vede cel mai bine batalia chinuitoare pe care am dus-o toti, doar ca el n-a pierdut-o inca… Ceilalti, au pierdut-o…

Anunțuri

4 Responses to Din dragoste…

 1. addda spune:

  il cunosc pe acest prieten al tau?? :-??

 2. cristinel spune:

  Probabil, posibil… poate ca trebuia sa intrebi: „Cat de bine il cunosc pe acest prieten al tau?”

 3. SkyRain spune:

  Ai sris un eseu frumos, care surpinde bine o stare. Eu trec printr-o poveste asemanatoare, dar eu am gasit o rezolvare.
  Numai bine

 4. cristinel spune:

  Cum ai gasit-o? Care e rezolvarea ta? 🙂 Astept…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: