Neincrederea ucide orice adevar, sentiment curat, gram de puritate…

Exista oameni, nu stiu cat de multi, dar in nici un caz putini, pentru care suspiciunea, neincrederea, consipiratia au devenit lentilele suprapuse ale ochelarului prin care privesc zilnic lumea inconjuratoare. Sunt oameni care nu mai au incredere in nimeni si nu mai cred in nimic. Pentru ei, orice intamplare, de la oprirea apei calde, persoana care ii spune ca o iubeste la razboiul din Irak, inseamna doar o conspiratie, mai mica sau mai mare, dar, la urma urmei, o conspiratie.

Toti imagineaza consipiratii, zambesc suspicios, ori pe sub mustata, spranceana sau barbie la auzul ori a declaratiilor de dragoste ori oficiale, colectioneaza febril orice barfa sau cancan care i-ar ajuta sa completeze puzzle-ul urias al intamplarilor nelamurite. Cauta adevarul, s-ar zice. Insa nu fac altceva decat sa renege orice adevar si sa caute motive, intamplari, coincidente care sa nege, sa renege ce li se spune. De fapt adevarul nu mai are nici o importanta, a fost inlocuit de un adevar popular nascut din zvonuri, franturi, comentarii in tramvai sau prin alte situatii temporalo-spatiale.

Un apetit pentru ideea de conspiratie la orice nivel si neincrederea in tot ce inseamna cuvant dat! Parca e un delir ucigator, in care lucrurile nu sunt deloc ceea ce par a fi: „E pe bune sau e blat?”, aceasta e una din intrebarile de baza.

Traim starea in care ne-a incremenit lipsa certitudinilor si a oricaror raspunsuri credibile. Cum iti asterni, asa vei dormi! E tot ce pot spune…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: