In ce consta prietenia? In opinia mea…

Prietenia se masoara doar in amintiri, voie buna, liniste si iubire… Prietenia inseamna iubirea suprema, cel mai valoros lucru, cea mai deschisa comunicare…, adevarul cel mai sever, cel mai sincer sfat si cea mai mare comuniune de ganduri de care sunt capabili femeile si barbatii. Nu exista iubire mai mare si mai puternica decat cea pe care o exprima prietenia… un lucru bun devine mai bun si mai frumos daca poti sa-l imparti cu prietenii.

Prietenii au ceva ce iti lipseste…, de pilda optimismul. Ei te fac sa simti ca totul va fi bine in lume cat timp iti vor sta in preajma .Kilometri obositori trec repede si ii parcurgi mai vesel, mai usor… Si lumea-ntreaga pare mai senina cand ai un prieten drept insotitor… Prietenii cei mai apropiati sunt cei care inteleg cel mai bine ce e cu viata noastra, carora le pasa de noi la fel ca si noua, care ne sunt alaturi la succese si la esecuri, sunt cei care rup farmecele asupra singuratatilor noastre. Prietenii trainici sunt cu adevarat una dintre bogatiile vietii. Avutia ta este acolo unde sunt prietenii tai. Temelia adevaratei prietenii este incredere!!! Prieteni, tovarasi de drum, iubiti, ne sunt cei care ne acorda increderea lor deplina. Un prieten este alaturi de tine atunci cand nu mai e nimeni altcineva… Tot ce pot face pentrul prietenul meu este sa-i fiu pur si simplu prieten. Nu am averi cu care sa-l rasplatesc. Daca el stie ca prietenia lui ma face fericit, nu va dori o alta recompensa. In asta consta maretia prieteniei. Tin la tine pt ca stii sa ignori slabiciunile si ratacirile mele si ma sustii cu fermitate sa dau ce-i mai bun din mine. Un prieten te accepta asa cum esti… dar spera la ceea ce ai putea sa fii… Pt a-ti face un prieten trebuie sa mai inchizi cate un ochi. Pt a-l pastra insa pe amandoi. Un prieten este cineva care te stie pe dinafara si inca-i mai place ce vede. Fericirea pare a fi fost data pt a fi impartasita… Cand prietenii sunt cei adevarati, ei reprezinta cel mai sigur lucru din lume. Prietenii sunt tot ce conteaza.

Deci data viitoare ai grija cand rostesti acest cuvant „prieten” si tot ce deriva din el; vezi daca viziunea ta se confunda cu opinia mea exprimata mai sus (si daca eu m-am purtat altfel decat ma si exprim mai sus) si daca de-a lungul timpului asa s-a intamplat, apoi ai dreptul sa vorbesti. Dar fara atacuri personale, ofense, sau concluzionari transante fara esenta si complet negandite: „posibil, probabil, nu stiu, vedem, mai vorbim” ce sunt valabile din ce in ce mai des, indiferent ce se intampla si ce se discuta. Tu, oarecare! 

Reclame

One Response to In ce consta prietenia? In opinia mea…

  1. deea spune:

    Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane. – Octavian Paler

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: