Nu pentru cine se gateste

... ci pentru cine se nimereste. Folosea un intelept  aceasta vorba si probabil o mai are si acum dar nu am mai discutat cu el. De fapt este o ea.

Batranii iti raspund la întrebari – simplu, din filozofia lor de viata. Nu te astepta sa descoperi adevaruri in cuvintele lor ci mai degraba in expresia de pe chip, in stralucirea din ochi, in zambetul armonios. In ele vezi cum traieste trecutul pentru ca prezentul nu mai este dinamic.

Imi place sa discut cu oamenii in varsta si mai mult de atât, sa-i ascult. Toti au multe de zis si vad cum fiecare idee capata importanta numai prin simplul fapt ca e rostita si auzita. Asa-mi imaginez fete de masa cu patratele, apretate cu grija si deasupra, in farfurii de sarbatoare, povestile lor.  Parca ti-ar spune: hai, ospateaza-te! Sunt fire din viata unui om, dupa ce a trecut prin ea si a castigat concluziile. Multe, putine, sau poate nici nu a avut timp de asa ceva.

Mereu m-am intrebat de ce batranii simt nevoia sa vorbeasca cu cei tineri. Vei vedea ca intotdeauna vor prefera un partener de discuţie mai tanar decât unul din aceeaşi generatie. Când spun batrani ma refer in special la pensionari si sa nu se supere nimeni! Varsta din buletin oricum vorbeste numai despre ceea ce vezi la suprafata.

Pentru cine se gateste m-a pus pe ganduri prima oara cand am vazut ca planurile pot fi în continua miscare. Eram copil pe atunci. Acum ma intorc la ele si descopar sensuri noi. Mda, nu se referea numai la haine! Cine-ar trebui sa se bucure de ceea ce tu pretuiesti mai mult? Iar despre pret se poate vorbi la infinit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: